Lecții pe ringul de dans

La SwingStepsBucharest, se predă Lindy Hop, stil puţin cunoscut în România. Acesta este un dans din familia Swing-ului (Lindy-Hop, Balboa, Shag, Charleston ş.a.), născut în anii 20, în ballroom-urile din Harlem, New York. Școala de dans a apărut la iniţativa unui grup de oameni pasionaţi, care voiau să crească comunitatea din ţară, pentru a avea mai multe evenimente une să poată dansa şi să se perfecţioneze.

„Școala s-a dezvoltat în mod organic, tot mai mulţi oameni erau dornici să înveţe şi ne întrebau despre cursuri, până când am hotărât să formăm o grupă de începători“, explică Ana Maria Simionescu, instructor de dans. Au ales swing pentru că este un tip de dans puţin cunoscut românilor. Și-au dorit mai mulţi oameni cu care să danseze, să crească o comunitate. Și au reuşit. Acum, au cursanţi de toate vârstele, de la 15 ani şi până peste 50 de ani.

„Cu toţii avem alte profesii, pentru noi dansul este un hobby, şi urmeaz după ce se termină ziua de muncă, adică după 18. Funcţionăm sub forma unei organizaţii non-profit, iar banii strânşi de la cursuri sunt reinvestiţi în creşterea comunităţii, adică în petreceri sau seminarii cu profesori din străinătate“, conchide Ana Maria Simionescu.

Prin urmare, dacă vrei să te relaxezi făcând mişcare, să descoperi plăcerea dansului sau să simţi ritmurile muzicii, „înarmează-te“ cu o doză de curaj, cât mai multă motivare şi scoate la iveală dansatorul din tine. Ofertele şcolilor de dans din Capitală cuprind lecţii destinatate tuturor, indiferent de vârstă şi scop, de la copii şi adolescenţă la adulţi sau bunici.

Articol publicat in CAPITAL.

POST A COMMENT